Päättötodistus

Nettiperuskoulu on tarkoitettu yli 17-vuotiaille*,  joilla ei ole perusopetuksen päättötodistusta. Nettiperuskoulussa opiskelet itsenäisesti omassa aikataulussasi ja omilla ehdoillasi. Voit opiskella missä päin Suomea tai maailmaa tahansa, sillä kurssit ovat aina saatavilla verkossa. Opintoihin sisältyy koko aikuisten perusopetuksen päättövaiheen oppimäärä eli vähintään 46 kurssia. Nettiperuskoulun kurssit noudattavat Otavian aikuisten perusopetuksen opetussuunnitelmaa (pdf)

Voit hakea mukaan ja aloittaa opinnot mihin aikaan vuodesta tahansa. Opintoihin voit käyttää aikaa enintään kaksi vuotta, joskin opinnot on mahdollista tehdä myös lyhyemmässä ajassa. Opiskelu on ilmaista. Sinulla tulee olla käytössäsi tietokone ja internet-yhteys.

*Nettiperuskouluun voi hakea aikaisintaan sen vuoden elokuussa, kun täyttää 17 vuotta.

Lähitukea Helsingin seudulla asuville – Monik ry

HUOM! Oletko yli 17-vuotias maahanmuuttanut aikuinen, jolta puuttuu aikuisten perusopetuksen päättövaiheen opinnot ja asut pääkaupunkiseudulla?

Nyt voit opiskella Nettiperuskoulussa ja saada lähiohjausta Helsingin Itäkeskuksessa Monik ry:n tiloissa. Opinnot tapahtuvat verkon välityksellä, mutta ohjaus on lähitoteutuksena. Lähiohjausta järjestetään maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona klo 9-12. Ohjaajasi auttaa sinua ymmärtämään tehtävät oikein, tukee ja motivoi sinua opinnoissasi ja on tavoitettavissa jos sinulla nousee kysyttävää opintojen aikana. 

Opintoihin sisältyy koko aikuisten perusopetuksen päättövaiheen oppimäärä eli vähintään 46 kurssia. Opinnot kestävät arviolta 2 vuotta. 

Lisätietoja: Mahmoud Marei, mahmoud.marei@otavia.fi, +358 40 190 2781

Kurssimuodot

1) Non-stop-verkkokurssit

  • aina tarjolla, ilmoittaudu milloin tahansa ja opiskele omaan tahtiin
  • itsenäisesti suoritettava
  • oppimistehtäviä ja oppimispäiväkirja

2) Ryhmäkurssit

  • tarjolla tiettyinä ajankohtina
  • eteneminen ohjatusti yhteisessä aikataulussa
  • opetustuokioita verkossa
  • oppimistehtävät palautetaan sovittuina ajankohtina

Muuta huomioitavaa

Henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman avulla opintojen etenemistahti määritellään sinulle sopivaksi. Saat opintojesi tueksi oman ohjaajan, joka auttaa opintojen suunnittelussa ja seuraa edistymistäsi. Tukea opiskeluun saat myös kunkin kurssin opettajalta. Nettiperuskoululaisen Matkaoppaasta löydät kuvaukset aikuisten perusopetuksen päättövaiheen kursseista ja vinkkejä opiskeluun. Voit tutustua myös valtakunnalliseen aikuisten perusopetuksen opetussuunnitelmaan täältä.

Et voi olla samanaikaisesti kirjoilla varsinaisena opiskelijana toisessa oppilaitoksessa (perusopetus, lukiokoulutus, ammatillinen koulutus, ammatillinen aikuiskoulutus, korkeakoulutus). Toisessa koulutuksessa opiskelevan on kuitenkin mahdollista täydentää aiempia opintojaan ja korottaa arvosanojaan aineopiskelijana. Lue lisää täältä

Hae mukaan

1. Nettiperuskouluun haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Liitä mukaan kopiot aiempien opintojesi todistuksista.

2. Käsittelemme hakemuksesi. Olemme sinuun yhteydessä keskustellaksemme Nettiperuskoulussa opiskelusta.

3. Saat sähköpostiisi ilmoituksen hyväksymisestä. Voit ottaa opiskelupaikan vastaan sähköisellä allekirjoituksella (sähköinen tunnistautuminen tai mobiilivarmenne).

4. Saat lisäohjeita opiskelun aloittamiseen ja pääset laatimaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmasi oman ohjaajasi kanssa.

Lisätietoja

Elise Hokkanen
044 794 3273
elise.hokkanen@otavia.fi