Perusopetuksen päättötodistus aikuisille

Miten Nettiperuskoulu toimii?

Aikuisten Nettiperuskoulu on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille aikuisille,  joilla ei ole perusopetuksen päättötodistusta. Nettiperuskoulussa opiskelet itsenäisesti omassa aikataulussasi ja omilla ehdoillasi. Voit opiskella missä päin Suomea tai maailmaa tahansa, sillä kurssit ovat aina saatavilla verkossa. Opintoihin sisältyy koko aikuisten perusopetuksen oppimäärä eli vähintään 46 kurssia.

Voit hakea mukaan ja aloittaa opinnot mihin aikaan vuodesta tahansa. Opintoihin voit käyttää aikaa enintään kaksi vuotta, joskin opinnot on mahdollista tehdä myös lyhyemmässä ajassa. Opiskelu on ilmaista. Sinulla tulee olla käytössäsi tietokone ja internet-yhteys.

Nettiperuskoulussa on tarjolla kaksi erilaista kurssimallia:

1) Non-stop-verkkokurssit

– aina tarjolla, ilmoittaudu milloin tahansa ja opiskele omaan tahtiin
– itsenäisesti suoritettava
– oppimistehtäviä ja oppimispäiväkirja

2) Ryhmäkurssit- tarjolla tiettyinä ajankohtina
– eteneminen ohjatusti yhteisessä aikataulussa
– opetustuokioita verkossa
– oppimistehtävät palautetaan sovittuina ajankohtina

Henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman avulla opintojen etenemistahti määritellään sinulle sopivaksi. Saat opintojesi tueksi oman ohjaajan, joka auttaa opintojen suunnittelussa ja seuraa edistymistäsi. Tukea opiskeluun saat myös kunkin kurssin opettajalta. Nettiperuskoululaisen Matkaoppaasta löydät kuvaukset aikuisten perusopetuksen kursseista ja vinkkejä opiskeluun. Voit tutustua myös valtakunnalliseen aikuisten perusopetuksen opetussuunnitelmaan täältä.

Et voi olla samanaikaisesti kirjoilla varsinaisena opiskelijana toisessa oppilaitoksessa (perusopetus, lukiokoulutus, ammatillinen koulutus, ammatillinen aikuiskoulutus, korkeakoulutus). Toisessa koulutuksessa opiskelevan on kuitenkin mahdollista täydentää aiempia opintojaan ja korottaa arvosanojaan aineopiskelijana. Lue lisää täältä

Rehtorin erillisellä päätöksellä myös alle 18-vuotias nuori voidaan hyväksyä aikuisten Nettiperuskouluun, mikäli oppivelvollisuusikä on ylitetty ja opiskelijaksi hyväksymiselle on riittävät perusteet.

Hae mukaan

1. Nettiperuskouluun haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Liitä mukaan kopiot aiempien opintojesi todistuksista.

2. Käsittelemme hakemuksesi. Olemme sinuun yhteydessä keskustellaksemme Nettiperuskoulussa opiskelusta.

3. Saat sähköpostiisi ilmoituksen hyväksymisestä. Voit ottaa opiskelupaikan vastaan sähköisellä allekirjoituksella (sähköinen tunnistautuminen tai mobiilivarmenne).

4. Saat lisäohjeita opiskelun aloittamiseen ja pääset laatimaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmasi oman ohjaajasi kanssa.

Elise Hokkanen