PÄÄTTÖTODISTUS – Aikuisten perusopetuksen päättövaihe

Nettiperuskoulu on tarkoitettu yli 17-vuotiaille*,  joilla ei ole perusopetuksen päättötodistusta. Nettiperuskoulussa opiskelet itsenäisesti omassa aikataulussasi ja omilla ehdoillasi. Voit opiskella missä päin Suomea tai maailmaa tahansa, sillä kurssit ovat aina saatavilla verkossa. Opintoihin sisältyy koko aikuisten perusopetuksen päättövaiheen oppimäärä eli vähintään 46 kurssia. Nettiperuskoulun kurssit noudattavat Otavian aikuisten perusopetuksen opetussuunnitelmaa (pdf)

Voit hakea mukaan ja aloittaa opinnot mihin aikaan vuodesta tahansa. Opintoihin voit käyttää aikaa enintään kaksi vuotta, joskin opinnot on mahdollista tehdä myös lyhyemmässä ajassa. Opiskelu on ilmaista. Sinulla tulee olla käytössäsi tietokone ja internet-yhteys.

*Nettiperuskouluun voi hakea aikaisintaan sen vuoden elokuussa, kun täyttää 17 vuotta.

Opiskelu Nettiperuskoulussa

Nettiperuskoulussa opiskelet aikuisten perusopetuksen päättövaiheen opetussuunnitelman mukaisesti. Päättövaiheen oppimäärä on 46 kurssia. Jos sinulla on aiempia opintoja päättövaiheesta tai yläkoulusta, voit saada hyväksilukuja aiemmista opinnoistasi ja tällöin suoritettavien kurssien määrä voi olla pienempi kuin 46 kurssia. Kun aloitat opinnot, saat oman ohjaajan, jonka kanssa laaditte henkilökohtaisen opiskelusuunnnitelman eli suunnittelette opintojen etenemistahdin juuri sinulle sopivaksi. Opintoihin voit käyttää aikaa enintään kaksi vuotta, joskin opinnot on mahdollista tehdä myös lyhyemmässä ajassa.

Opiskelu tapahtuu Muikku-oppimisympäristössä, jossa ilmoittaudut kursseille. Kurssit ovat aina tarjolla ja voit suorittaa kursseja omaan tahtiisi. Kursseilta löydät ohjeet, kurssimateriaalit, tehtävät ja oppimispäiväkirjan. Kursseilla on tukenasi aineenopettaja. Lisäksi saat tukea omalta ohjaajaltasi, joka auttaa sinua ja seuraa opintojesi edistymistä.

Nettiperuskoululaisen Matkaoppaasta löydät kuvaukset aikuisten perusopetuksen päättövaiheen kursseista ja vinkkejä opiskeluun. Voit tutustua myös Otavian aikuisten perusopetuksen opetussuunnitelmaan täältä.

Et voi olla samanaikaisesti kirjoilla varsinaisena opiskelijana toisessa oppilaitoksessa (perusopetus, lukiokoulutus, ammatillinen koulutus, ammatillinen aikuiskoulutus, korkeakoulutus). Toisessa koulutuksessa opiskelevan on kuitenkin mahdollista täydentää aiempia opintojaan ja korottaa arvosanojaan aineopiskelijana. Lue lisää täältä

Lisätietoa Nettiperuskoulusta

Elise Hokkanen
elise.hokkanen@otavia.fi
044 794 3273