Tietoa opiskelijalle

Nettiperuskoululaisen matkaopas

Matkaoppaasta saat kaiken tarvittavan tiedon Nettiperuskoulussa opiskelemiseen!

Avaa matkaopas tästä

Ohjaus

Nettiperuskoulussa jokainen koko oppimäärää suorittava opiskelija saa heti alussa opintojensa tueksi oman ohjaajan, joka seuraa opintojen edistymistä ja auttaa opintojen suunnittelussa. Yksittäisillä kursseilla voit kysyä apua kurssin opettajalta. Ohjaajien ja opettajien sähköpostiosoitteet ovat muotoa .

Jokainen oppimäärää suorittava opiskelija tekee oman henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmansa (HOPS) yhdessä ohjaajansa kanssa. Saadakseen perusopetuksen päättötodistuksen on kursseja oltava suoritettuna vähintään 46.

Nettiperuskoululaisen Matkaoppaasta löydät muun muassa vinkkejä opiskeluun ja kuvaukset perusopetuksen kursseista. Voit tutustua myös valtakunnalliseen aikuisten perusopetuksen opetussuunnitelmaan (OPS) tästä linkistä.

Muikku

Nettiperuskoulussa opiskellaan Muikku-verkko-oppimisympäristössä. Muikusta löydät kaikki kursseilla tarvitsemasi materiaalit, ohjeet ja oppimistehtävät.

Kurssit

Opiskelu Nettiperuskoulussa tapahtuu itsenäisesti suoritettavilla verkkokursseilla (non-stop-kurssit), jotka ovat aina tarjolla, tai ryhmäkursseilla. Non-stop-kursseille voit ilmoittautua milloin tahansa ja opiskella omaan tahtiin. Kurssit suoritetaan tekemällä oppimistehtäviä ja kirjoittamalla oppimispäiväkirjaa.

Ryhmäkursseja järjestetään tiettyinä ajankohtina ja niillä kaikki opiskelevat samassa aikataulussa. Kursseilla on opetustuokioita netissä ja oppimistehtävät palautetaan sovittuina ajankohtina. Ryhmäkursseilla opiskellaan ohjatummin kuin itsenäisesti suoritettavilla kursseilla.

Lähitapaamiset

Vaikka opiskelusi tapahtuukin suurimmaksi osaksi kotoa käsin, haluamme myös tavata opiskelijoita kasvotusten. Lähitapaamisia järjestetään viikonloppuisin pari kertaa lukuvuodessa. Tapaamisten aikana on tarkoitus käsitellä opiskeluun liittyviä teemoja ja tutustua toisiin opiskelijoihin sekä Nettiperuskoulun opettajiin sekä ohjaajiin. Tapaamiset ovat aina vapaaehtoisia ja majoitus sekä ruokailut ovat ilmaisia. Lisäksi opiskelijan on mahdollista saada matkakorvauksia.

Opiskeluaika

Nettiperuskoulussa kirjoilla oleminen edellyttää, että opinnot etenevät tasaiseen tahtiin. Opintoihin voit käyttää aikaa enintään kaksi vuotta, joskin opinnot on mahdollista tehdä myös lyhyemmässä ajassa.

Kustannukset

Nettiperuskoulussa opiskelu on ilmaista, mutta pieniä kustannuksia voi tulla esimerkiksi postikuluista. Lisäksi sinulla tulee olla käytössä sekä tietokone että internet-yhteys.

Opiskelijan edut

Nettiperuskoulussa opiskelevan on mahdollista saada opintotukea, jos hän täyttää Kelan vaatimat kriteerit. Etuudet voidaan myöntää, jos henkilökohtaisessa opiskelusuunnitelmassa on vähintään 22 kurssia lukuvuodessa. Opiskelijan tulee itse varmistaa oikeus opintotukeen Kelasta.