Tuettua verkko-opiskelua perusopetuksen päättövaiheessa

Nettiperuskoulu on mukana Oppimis- ja ohjauskeskus Mikaelin Monni-hankkeessa, jossa tarjotaan mahdollisuus tehdä perusopetuksen päättövaiheen opinnot loppuun etä- ja verkko-opintoina. Hankkeessa luodaan joustava verkkovälitteinen tuetun oppimisen polku, joka koostuu verkossa toteutettavista ryhmäkursseista, nonstop -kursseista sekä erityisopettajan henkilökohtaisesta etäohjauksesta. Opiskelu on Opetushallituksen tukemaa ja se on oppilaalle sekä kunnalle maksutonta.

Syksyllä 2014 käynnistyi pilottioppilasryhmä sellaisille nuorille, jotka tarvitsivat räätälöityä kouluratkaisua päättötodistuksen saadakseen. Pilottioppilasryhmässä oli mukana seitsemän oppilasta ympäri Suomen ja valtaosa heistä sai lukuvuoden päätteeksi perusopetuksen päättötodistuksen. Osa oppilaista jatkoi opintojaan vielä lukuvuonna 2015-2016. Jatkorahoitus mahdollisti hankkeen jatkumisen lukuvuodelle 2015-2016 eli uusia opiskelijoita voitiin ottaa mukaan.

Haku käynnissä

Monni-hankkeessa on avattu oppilashaku elokuussa 2016 alkavaan ryhmään. Mukaan otetaan ensisijaisesti sellaisia oppilaita, joilla on yhdeksännen luokan opinnot suorittamatta. Mikäli oppilas on siirretty vuosiluokkiin sitomattomaan opetukseen, ei aikaisemman vuosiluokan osittain puuttuvat kurssit estä hakemista. Haku päättyy 20.5.2016 ja oppilasvalinnat tehdään toukokuun loppuun mennessä.

Lisätietoja löydät Monni-hankkeen blogista.

Tagit: nettiperuskoulu, monni-hanke
  • 19.05.2016