Ajankohtaista

Robert Brusila valmistui Nettiperuskoulusta 20-vuotiaana

Robert Brusila valmistui Nettiperuskoulusta keväällä 2017 kolmen vuoden uurastamisen jälkeen.

Keväällä 2017 Robert Brusila valmistui Nettiperuskoulusta kolmen vuoden uurastamisen jälkeen. Valmistuessaan hän oli 20-vuotias.

Ongelmat tavallisessa peruskoulussa ajoivat Nettiperuskouluun

Robert Brusila hakeutui Nettiperuskouluun vuonna 2014, kun tavallinen peruskoulu ei ottanut sujuakseen. 

– Minulla oli ongelmia koulun kanssa, kun lintsasin niin paljon, hän toteaa.

Peruskoulun viime metreillä, 17-vuotiaana Brusila oli tilanteessa, jossa peruskoulun päättötodistus ei tuntunut realistiselta. Ratkaisu ongelmaan löytyi kaverilta.

– Kaveri vinkkasi Nettiperuskoulusta, ja ajattelin että se olisi hyvä tapa suorittaa peruskoulu, Brusila kertoo.

Luokkahuoneahdistuksesta oman itsensä herraksi

Nettiperuskoulussa opiskelu oli ja on Brusilan mukaan erilaista kuin tavallisessa peruskoulussa opiskelu. Suurin ero koskee opiskelun tahtia. Nettiperuskoulussa sen määrittää opiskelija, eikä opettaja, kuten tavallisessa peruskoulussa. 

Yhtäältä omatahtisuus herätti Brusilassa ahdistusta.

– Kun kukaan ei ollut sanomassa, milloin piti olla tekemässä mitäkin, niin saattoi mennä pitkiäkin aikoja, ennen kuin saa itseään niskasta kiinni, Brusila sanoo.

Toisaalta opiskelun omatahtisuus tuntui Brusilasta myös vapauttavalta. Kun ei ollut luokkatovereita, joihin verrata itseään, saattoi keskittyä itse asiaan eli oppimiseen.

– Minulle se, ettei ollut muita opiskelijoita ja ryhmää, oli tosi iso plussa. Opiskelu oli paljon helpompaa ja rauhallisempaa.

Verkossa opiskelu vahvisti ongelmanratkaisukykyä

Verkossa opiskelun plussapuoleksi Brusila listaa ongelmanratkaisukyvyn vahvistumisen. Siinä missä tavallisessa koulussa apua voi hakea opettajalta, Nettiperuskoulussa ongelmiin joutuu etsimään itse ratkaisun.

– Normaalissa koulussa sitä vain kysyy opettajalta eikä samalla tavalla opi ongelmanratkaisua, Brusila toteaakin.

Verkossa opiskeltava kokonaisuus myös hahmottuu Brusilan mukaan opiskelijalle paremmin kuin tavallisessa koulussa. Brusilalle oli tärkeää ja motivoivaa se, että hän saattoi nähdä alusta lähtien sen, mitä häneltä kulloisellakin kurssilla vaaditaan.

– Kun huomasi, että kurssissa oli enää vain pari tehtävää jäljellä se motivoi siihen, että jaksoi tehdä kurssin loppuun.

Tagit: nettiperuskoulu, peruskoulu, päättötodistus, otavan opisto
  • 16.08.2017

Nettiperuskoulun ajankohtaista