Esittely

Nettilukiossa voit opiskella koko aikuislukion oppimäärän itsenäisenä verkko-opiskeluna omassa aikataulussasi. Koska kaikki kurssit ovat verkossa saatavilla, voit opiskella mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa. Kurssit suoritetaan tekemällä erilaisia oppimistehtäviä ja kirjoittamalla oppimispäiväkirjaa. Nettilukiossa et ole sidoksissa lukukausiin tai lukion jaksoihin, vaan voit edetä oman aikataulusi ja suunnitelmasi mukaisesti. Aloittaakin voit mihin aikaan vuodesta tahansa.

Nettilukion opiskelijana olet kirjoilla lukiossamme varsinaisena opiskelijana, etkä siten voi olla samaan aikaan kirjoilla muussa toisen asteen oppilaitoksessa.

Opiskelijamme

Nettilukiolaiset ovat erilaisissa elämäntilanteissa olevia aikuisia ihmisiä. Opiskelijoidemme joukkoon mahtuu niin vuorotyöläisiä, kotiäitejä, yrittäjiä, ulkomailla asuvia, työkseen tai harrastuksekseen matkustavia, liikuntarajoitteisia ja niitä, joille perinteinen luokkaopetuksen tahti olisi liian kiivasta tai tuskastuttavan hidasta tai joille lähiopetus ei muuten sovi. Kaikille heille nettilukio tarjoaa mahdollisuuden joustavaan opiskeluun.

Nettilukiolaisten ajatuksia opiskelustaan

Historiaa

Nettilukio aloitti toimintansa vuonna 1997. Tuolloin verkon varaan heittäytyi 13 lukiolaista, nykyisin heitä on jo n. 1000. Nettilukion toimintaa on ohjannut alusta saakka kaksi keskeistä periaatetta, avoimuus ja luottamus. Avoimuus tarkoittaa käytännössä sitä, että koulu on auki 24/7 ja kaikki kurssit ovat kaiken aikaa saatavilla. Opiskelua ei ole sidottu lukukausiin tai jaksoihin ja myös kurssimateriaalit ovat kaikille avoimia. Luottamus näkyy mm. siinä, että Nettilukiossa ei ole kokeita, vaan osaamisen voi osoittaa oppimistehtävissä ja -päiväkirjassa.

Nettilukio ja Otavan Opisto

Nettilukio on osa Mikkelin kaupungin ylläpitämää Otavan Opiston liikelaitosta, jonka yksi osa on Otavan Opisto. Vuonna 1892 perustettu Otavan Opisto on kansanopisto, ja sen tehtävänä on täydentää olemassaolevaa koulutustarjontaa ja etsiä vaihtoehtoisia polkuja opettamiseen ja oppimiseen. Nettilukion juuret ovat vahvasti Otavan Opiston toimintakulttuurissa.

Yksi Opiston toiminnan lähtökohdista on ajatus siitä, että jokainen oppija on erilainen. Opisto toimii oppimisen laboratoriona ja palvelee näitä monenlaisia oppijoita lukiolaisten lisäksi mm. vapaan sivistystyön kentällä, maahanmuuttajien koulutuksessa, opettajien täydennyskoulutuksissa ja erilaisissa hankkeissa sekä verkossa että lähellä.

Lisää tietoa muusta koulutustarjonnastamme löytyy Otavan Opiston sivuilta.

Otavan Opiston esittelyvideo

Esitteet

Toimintakertomukset

Nettikoulutuksen toimintakertomus 2016 (pdf)